I když to tu zatím vypadá jako seznam koupených věcí, mým velkým hobby je i peční a vaření. A proto dneska nastává premiéra prvního receptu. Chápu, že si plno z vás řekne jak můžu vařit a vůbec něco umět s takovými nehty, apod. Ale věřte mi, že to není o nehtech...protože taky se můžete setkat s takovými, které nehty nemají a jejich maximální gastro výkon je vaječina :-D A předem se omlouvám za kvalitu fotek z mobilu, ale u vaření nebudu fotit zrcadlovkou.
Úvod by jsme měli, tak pojďme pomalu přejít na samotný recept. Jedná se o sladké na způsob lineckého, jehož těsto není moc sladké, ale kompenzuje si to náplní buď z povidel, nebo libovolné marmelády.
Budete potřebovat:
- 420 g hl. mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 50 g cukru
- 250 g mrkve (já jsem měla najemnou nastrouhanou)
- 200 g másla nebo Hery
- povidla nebo marmeláda na náplň
1) Nastrouháme si mrkev, kterou smícháme se všemi dalšími surovinami do pevného těsta. To dáme na chvíli odpočinout do ledničky, aby se nám s ním lépe pracovalo (ale není podmínkou).
3) Já jsem vykrajovala kolečka o průměru cca 7cm. Po spotřebování celého těsta, na naše vykrojené kolečka klademe povidla nebo marmeládu opět dle vaší volby. Pokud jste zvolili tvar koleček stačí pouze přeložit obě strany a dát péct. Pekla jsem od oka, ale myslím že to bylo cca 30-45 min na 190 C. Věřím, že poznáte kdy už jsou vaše mrkváčky upečené do zlatova.
4) Po vyndání z trouby ještě posypáváme cukrem a necháváme zchladnout.
5) konečný výsledek by měl vypadat nějak takhle:
Doufám, že se vám dnešní recept líbil a určitě vyzkoušejte a pochlubte se mi vašim výsledkem zde v komentářích. Těším se na vás zase příště a užívejte i né zrovna pěkného počasí :-)
Ahoj Peu.Budeš přidávat více receptů nebo jen tady ten?
OdpovědětVymazat